BiH

LED OKOVAO OVAJ BH. GRAD: Stanovnike potpuno iznenadio sniježni pokrivač

Rano jutros, stanovnike koje su krenuli Livnom u radne obaveze, iznenadio je sniježni prekrivač.

Kada je riječ o ostatku Bosne i Hercegovine, danas će biti na udare jak do olujan jugo do ponedjeljka. Vrhunac vjetra će biti sutra, uz udare vjetra većinom između 50 i 80 km/h!

Jutros je pretežno oblačno vrijeme uz lokalno kišu i pljuskove, dok će u nastavku dana uglavnom biti suho, a kiša ili kratkotrajan pljusak samo rijetko. Prema kraju dana prolazno razvedravanje, a u noći na nedjelju novo naoblačenje sa zapada. Na vrhovima naših najviših planina protekle noći je lokalno palo malo snijega, pa tako vrh Bjelašnice jutros mjeri 3 cm.

U večernjim satima subote uslijedit će postepeno jačanjeg južnog i jugozapadnog vjetra. Najjači vjetar će biti od jutarnjih sati nedjelje pa do večernjih sati nedjelje, uz većinom jake do olujne udare jačine između 50 i 80 km/h. Na planinama će udari vjetra dostizati orkansku jačinu od preko 100 km/h.

Tokom nedjelje će biti i padavina u većini mjesta. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Najmanje padavina u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim dijelovima Bosne, dok će najviše padavina biti u Hercegovini i na zapadu Bosne gdje lokalno može pasti i do oko 50 l/m2. U večernjim satima nedjelje padavine prolaze uz smanjenje oblačnosti, a i vjetar će postepeno slabiti.

Uz pojačan jugo slijedi topla noć na nedjelju, a i nedjelja uz temperature većinom oko 20°C.

Štete u vidu lomljenja drveća i skidanja krovova su lokalno moguće i u nedjelju, pa budite na oprezi!- naveo je Bh. meteo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh