BiH

Medvjed na kapiji porodične kuće kod Bihaća, građani u strahu

U posljednje vrijeme mjesne zajednice u Bihaću suočavaju se sa sve češćim posjetama medvjeda. Iako je poznato da ova pojava nije rijetka, ovaj put je situacija postala posebno zabrinjavajuća za stanovnike.

medvjed - screenshot

Posljednji incident dogodio se u subotu uveče, kada se medvjed pojavio u dvorištu jedne od porodičnih kuća, što je izazvalo alarm kod okolnih pasa.

Ovakvi susreti s divljim životinjama mogu biti zastrašujući i potencijalno opasni, pa se ne čudi što je zabrinutost među stanovnicima sve veća.

Međutim, kako saznajemo iz Lovačkog udruženja u Bihaću, lovci nemaju mogućnosti poduzeti bilo kakve korake povodom ovog problema jer navedeno područje nije lovno područje.

To znači da lovci nemaju ovlaštenja da intervenišu u situaciji s medvjedima, ostavljajući stanovnike zabrinute i bez odgovarajućih rješenja, piše Krajina.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh