BiH

Sutra protestna šetnja novinara i građana u Banjaluci

Protestna šetnja, sa koje će još jednom biti poslata poruka da se hitno odustane od namjere da se kriminalizacije klevete u Republici Srpskoj…

Okupljanje novinara - MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Protestna šetnja, sa koje će još jednom biti poslata poruka da se hitno odustane od namjere da se kriminalizacije klevete u Republici Srpskoj, bit će održana sutra u Banjaluci, kada je predviđeno da sporni Prijedlog izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske bude razmatran u parlamentu RS.

U šetnji, od Trgu Krajine do zgrade Narodne skupštine Republike Srpske, koja počinje u devet sati, učestvovat će medijski radnici, predstavnici civilnog sektora i svi građani koji žele da se pridruže.

Na ovaj način će još jednom biti upozoreno da Republika Srpska ne smije ići korak nazad u postignutim medijskim slobodama, a pogotovo u kontekstu evropskog puta BiH, na šta je upozorio i Brisel.

Podsjetimo, brojni pravnici i ostali stručnjaci se oštro protive spornom zakonu, koji će, kako je ocijenjeno, narušiti slobodu govora ne samo medijima, nego i svim građanima, piše BosnaInfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh