BiH

Planinari na Prenju istaknuli transparent ‘Ne zaboravite Srebrenicu’

Uspon na vrh na Prenju u kojem je učestvovalo 24 planinara grupe BiH Exploreri (PSD Poštar-Zenica), završen je isticanjem banera dugim pet metara sa porukom “Don’t forget Srebrenica” – Ne zaboravite Srebrenicu.

Uspon na vrh na Prenju u kojem je učestvovalo 24 planinara grupe BiH Exploreri (PSD Poštar-Zenica), završen je isticanjem banera dugim pet metara sa porukom "Don't forget Srebrenica-Ne zaboravite Srebrenicu. Baner, koji je obezbijedila Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH, istaknut je nakon uspona na veoma zahtjevan planinarski vrh Lupoglav planine Prenj koju zovu još i bosanska Himalaja. ( Mostovi Prijateljstva BiH - Twitter )

Baner, koji je obezbijedila Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH, istaknut je nakon uspona na veoma zahtjevan planinarski vrh Lupoglav planine Prenj koju zovu još i bosanska Himalaja.

Podsjetimo, kolona sa posmrtnim ostacima trideset žrtava genocida u Srebrenici iz jula 1995. godine stigla je u Potočare danas popodne.

Marš mira i ove godine pohodi nekoliko hiljada ljudi, a njihov dolazak u Potočare očekuje se sutra u popodnevnim satima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh