BiH

Premijer Nikšić čestitao Kurban-bajram

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, povodom Kurban-bajrama, uputio je uime Vlade Federacije BiH i svoje ime, čestitku muslimanima u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemi Islamske zajednice Huseinu ef. Kavazoviću.

– Bajram nije samo vjerski praznik nego i vrijeme podsjećanja na vrijednosti zajedništva. To je vrijeme u kojem se okrećemo porodici, prijateljima i komšiluku, ali i univerzalnim vrijednostima društva kakve u Bosni i Hercegovini imamo.

U duhu tih vrijednosti i tradicije, suočeni sa svim izazovima koji stoje pred nama, nadam se da ćemo ubuduće mnogo više biti usmjereni jedni na druge. Neka zajedništvo bude temelj na kojem gradimo svjetliju budućnost za Bosnu i Hercegovinu i sve koji žive u njoj.

Želim da Kurban-bajram svima nama donese obilje zdravlja, zadovoljstva, lične i porodične sreće. Bajram šerif mubarek olsun! – poručio je federalni premijer Nermin Nikšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh