BiH

Narednih dana u BiH oblačno sa kišom, u subotu se na planinama očekuje i snijeg

Narednih dana se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a u subotu na planinama sa susnježicom i snijegom.

zima - novi.ba

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, na zapadu i sjeveru Bosne.

Zabilježene temperature zraka u sedam sati su: Bjelašnica minus tri stepena, Sokolac jedan, Ivan Sedlo i Zenica tri, Bugojno i Livno pet, Drvar, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla šest, Bihać, Stolac i Trebinje sedam, Mostar i Sanski Most osam, Gradačac devet, Banja Luka i Neum deset.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša u Hercegovini, zapadnim i lokalno sjevernim područjima Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Dnevna temperatura biće od 11 do 17 stepeni.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 14, dnevna od 11 do 17 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od četiri do 10, na jugu do 12, dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom očekuje se u subotu u BiH.

Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni. U ostatku zemlje vjetar jugozapadnu, u postepenom skretanju na sjeverni tokom dana. Jutarnja temperatura zraka od četiri do 10, na jugu do 12, dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni.

U nedjelju, jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, dnevna od šest do 12, na jugu do 16 stepeni. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh