BiH

“Sutra najhladniji dan, nove padavine stižu…”

Sutra očekujemo najniže vrijednosti temperatura, od minus šest do nula stepeni Celzijusa u Bosni. Čak ni dnevna temperatura neće prelaziti pet stepeni, kaže Krajinović.

Snijeg - Ilustracija / Nezavisne.com

Proteklih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini obilježile su ogromne količine padavina. Kiše je najviše bilo na zapadu zemlje, gdje je tokom vikenda palo čak 150 litara kiše po kvadratnom metru, što je na području Krajine uzrokovalo poplave.

No stanje s padavinama se, kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, polako smiruje.
Od jučer je prestala kiša i na područjima pogođenim poplavama, a prema prognozama Bakira Krajinovića, meteorologa, kiše neće biti ni danas ni sutra,piše Slobodnabosna

– Međutim, niske vrijednosti temperatura koje se najavljuju u narednim danima, neće se pozitivno odraziti, naročito u poplavljenim područjima, a razlog je ogromna količina vlage u tlu koja će se pretvoriti u poledicu i led, što će izazvati teškoće u odvijanju saobraćaja – navodi Krajinović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh