BiH

Na Trebeviću se gradi prvo katunsko naselje

Trebević iznad Sarajeva postao je pravo gradilište.

Na Trebeviću se gradi prvo katunsko naselje - biznis.info

Na ovoj planini izgrađen je znatan broj novih objekata. A sada se gradi i nešto što liči na katunsko naselje, izvještava BiznisInfo.ba.

Popularna turistička atrakcija

Riječ je o većem broju malih objekata koji podsjećaju na tradicionalne balkanske planinske kućice – katune.

Ove kućice imaju krov do zemlje i u posljednje vrijeme postale su veoma atraktivne turističke atrakcije na mnogim planinama širom Balkana. U kojima posjetitelji uživaju u tradicionalnom smještaju i prirodnim ljepotama.

Naselje koje je u izgradnji na Trebeviću već ima više od 10 ovih kućica. A nije poznato koliko će ih biti u konačnici. Jer gradilište nije označeno niti se zna ko izvodi radove. Moglo bi se zaključiti da će ih biti još.

Katunsko naselje na potezu između Sunnylanda i hotela Pino

Naselje se gradi ispod glavnog puta na potezu između Sunnylanda i hotela Pino. Nije poznata ni njegova konačna namjena. Ali podsjeća na slična turistička naselja kakva postoje na mnogim planinama.

Sve ukazuje na to da gradnja na Trebeviću ubrzava, i to na dijelu koji pripada RS-u. U tom dijelu nema ograničenja za izgradnju novih objekata. Za razliku od dijela koji pripada FBiH u kojem je gradnja zabranjena.

Iznad Brusa nedavno je izgrađena prva zgrada sa apartmanima, a grade se još neki objekti. U najavi je i izgradnja nekih hotela i drugih sadržaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh