BiH

Novi njemački ambasador Thomas Fitschen uprkos Dodikovim opstrukcijama stupio na dužnost

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Njemačke Thomasa Fitschena.

Thomas Fitschen - Klix

Tokom ceremonije održane u Svečanom salonu Predsjedništva BiH u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novog ambasadora Njemačke u BiH.

Iako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije pokušavao usporavanjem procedure imenovanja odbiti izdavanje agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH zbog čega je bila organizirana i sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je Dodikov pokušaj da onemogući dolazak Fitschena propao, danas je ambasador predajom akreditivnog pisma okončao proceduru imenovanja.

Podsjećamo da je Dodik odbio dati podršku na davanje agremana Fitchenu tokom dvije sjednice Predsjedništva BiH, ističući kako Njemačka provodi “neprijateljsku politiku prema Republici Srpskoj”.

Uprkos negodovanjima odlazećeg člana državnog Predsjedništva, ambasador Fitschen je stupio na dužnost. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh