BiH

Novalić, Dujmović, Đapo, Kordić i Marić na mjestu gdje će se graditi bazen u Mostaru

Predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić u pratnji ministara Veska Drljače, Zore Dujmović i Edite Đapo posjetio mjesto na kojem će se uskoro početi graditi olimpijski bazen u Mostaru.

Novalić i Kordić - Haber.ba

Domaćini su bili gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić i predsjednik Sportskog saveza Mostara, Senad Kevelj. Ovaj lokalitet predviđen je u Prostornom planu Mostara za gradnju olimpijskog bazena, a radovi na demoliciji na mjestu budućeg bazena već su započeli.

– Obezbijedili smo novac za bazen, te tako u startu riješili najveći problem. Danas smo došli uvjeriti se postoje li objekti koji smetaju, te smo se uvjerili da je ovo javni prostor. Tu su i zgrade koje su u ruševnom stanju. Projekat je u fazi izrade, a naredni korak je potpis ugovora Vlade FBiH i Grada Mostara. Želimo održati ovu energiju i u što kraćem roku projekat dovesti do kraja, izjavio je Novalić, uz ponovne čestitke na uspjesima našoj najboljoj bh. plivačici.

– Lana Pudar mora imati idealne uslove za dalji rad. Ovdje su mladi ljudi skloni uspjesima u sportu. I prije Lane imali smo Aminu Kajtaz, a ako se bazen uskoro izgradi ko zna dokle će dobaciti budući plivači iz Mostara. Možda će ovdje jednog dana biti i vaterpolo klub, možda ćemo imati i olimpijske pobjednike, kazao je Novalić.

Vlada FBiH spremna izdvojiti dodatna sredstva ukoliko zasad predviđenih osam miliona konvertibilnih maraka ne bude dovoljno za završetak projekta.

– Pripreme za početak gradnje, kao što vidite, već su u toku. Hvala Vladi Federacije BiH, očekujem da će nas pratiti i da ćemo zajedno rješavati eventualne probleme. Veselim se ovom projektu i još jednom čestitam Lani Pudar, jer bismo bez njenog uspjeha vjerovatno o ovom i dalje samo pričali, izjavio je gradonačelnik Mostara, Mario Kordić.

Osam je objekata koji su u blizini lokacije, a koji će se u budućnosti morati ukloniti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh