BiH

Bećirović u Vogošći: Etničke podjele NE, evropski standardi DA

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građanima Vogošće.

Denis Bećirović / PR - Haber.ba

U sadržajnom i prijateljskom dijalogu sa građanima Vogošće Bećirović je, između ostalog, poručio:

„Visoki predstavnik nema pravo uvoditi dodatnu diskriminaciju u bh. društvo jer bi to bilo nagrađivanje ratnih zločinačkih politika. Država Bosna i Hercegovina ima pravo tražiti od visokog predstavnika i međunarodne zajednice da joj pomogne da svoje potencijalne i realne mogućnosti pretvori u šansu za izgradnju evropske budućnosti. Nažalost, i danas dio međunarodne zajednice nastavlja da tolerira ekstremiste i ohrabruje destruktivne političke snage, a zanemaruje istinske potrebe građana Bosne i Hercegovine. Našoj državi ne trebaju etničke podjele i dodatna diskriminacija već primjena evropskih standarda i principa,“ ocijenio je dr. Bećirović.

„Moramo zaustaviti negativne trendove u zemlji. Ljudi ne zaslužuju još četiri godine ekonomskog i političkog propadanja kojeg smo gledali u prethodnom periodu. Vrijeme je za pozitivne demokratske promjene. Ovo je velika prilika za sve ljude u našoj zemlji koju ne smijemo propustiti. Uvjeren sam da ujedinjeni oko strateških ciljeva možemo povesti državu Bosnu i Hercegovinu do dugo iščekivane sigurnosti, integracija i ekonomskog razvoja.

Ujedinjeni možemo vratiti solidarnost, pravdu i jednake zakone za sve“, istakao je dr. Bećirović tokom razgovora sa brojnim građanima Vogošće.

„Nema sigurnosti sa aktuelnim vlastodršcima. Mi moramo zajedno pobijediti siromaštvo, strah, mržnju, tenzije i lopovluk. Ljudima moramo vratiti nadu u pravedniju državu. U naredna dva mjeseca do izbora, a nakon toga i u naredne četiri godine, ne smije biti uzmicanja i kolebanja. Ljudima moramo pokazati dobar put u lošem vremenu. Ljudima moramo dokazati da postoji snaga koji će ih zaštititi,“ zaključio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh