BiH

Šta sve nudi Krupa na Vrbasu za jednodnevni izlet?

Krupa na Vrbasu je posljednjih godina jako popularno izletište.

Krupa na Vrbasu - PR / Haber.ba

Nalazi se u neposrednoj blizini Banja Luke. Sama Krupa na Vrbasu smještena je na ušću rijeke Krupe u Vrbas. Prepoznatljiva je po svojim prirodnim ljepotama, a posebno po slapovima na Krupi. Ukoliko se odlučite na jednodnevni izlet u ovaj dio BiH svratite na lokaciju gdje priroda diše punim plućima, a ptice pjevaju najljepše pjesme.

Kako je lokacija pogodna za jednodnevni izlet Udruženje Mapa kulture je istražilo kako možete popuniti svoju posjetu Krupi na Vrbasu. Jedna od relaksirajućih aktivnosti je šetanje šumskim putevima i šetalištima od slapova do izvora rijeke, a na tom putu pronaći ćete i čamce koje lokalno stanovništvo koristi za svoje potrebe. Zatim se vratite i zavirite u vodenice stare preko 200 godina. Na njima stanovnici i danas rade na istom principu mljevenje brašna koje je moguće kupiti. Vodenice koriste akumulaciju vode koja se spušta na metalno kolo koje se pokreće pod pritiskom vode koje melje žito. Gledajući te prizore uživajte u huku vode koju proizvode slapovi koji će Vaš pogled okrenuti za 90 stepeni visočije i naprosto Vas natjerati da uživate u slapovima – biseru prirode.

Kada se odlučite za polazak kući svratite do ušća Krupe u Vrbas i tamo uživajte u prelijepom ambijentu gdje ljubitelji adrenalina imaju mogućnost probati više sportova na vodi kao što je kajak ili ‘pak rafting pišu iz Udruženja Mapa kulture.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh