BiH

Opozicija jedinstvena: Ponizimo ih na izborima!

U Sarajevu je danas održana zajednička Konvencija ujedinjene opozicije stranka koje podržavaju kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH.

Zajednička Konvencija SDP BiH, Naroda i pravde, Naše stranke, Saveza za bolju budućnost BiH, Narodnog evropskog saveza, Stranke za nove generacije, Bosanskohercegovačke inicijative, Prve mostarske partije, Bosanskohercegovačke patriotske stranke, Pokreta demokratske akcije i Stranke penzionera/umirovljenika BiH održana je u Sarajevu.

Denis Bećirović (SDP BiH) kandidat je opozicionog bloka stranaka na predstojećim oktobarskim Općim izborima

Slogan Konvencije opozicije je “Ujedinjeni za slobodnu BiH”.

Uvjereni su da će Bećirović predstavljati sve građane BiH i ističu da se nikada nije dogodilo da jedan kandidat ima podršku ovolikog broja stranaka onih koji se bore za bolje i pravednije društvo.

– Sva velika djela u dugoj historiji ove zemlje uradili smo samo zajedno, sve velike tragedije počinjene su od zlotvora koji su pokušali da ne budemo zajedno. Razjedinjeni i podijeljeni osuđeni smo na izolaciju, propast i nazadovanje. Biti kandidat za člana Predsjedništva je ogromna čast i odgovornost. Dok režimske stranke vladaju širenjem straha, mi želimo afirmirati naše teme, a to su bolje obrazovanje, kvalitetnije zdravstvo, zapošljavanje, rast životnog standarda, borba protiv kriminala i korupcije. Režimski krugovi su u panici i zato čine sve kako bi razjedinili opozicione stranke. Ni se nismo okupili protiv bilo kojeg pojedinca, niti protiv stranaka već zato što želimo i vjerujemo da ljudi u ovoj državi zaslužuju bolju i sigurniju budućnost. Polazna osnova mojih programskih uvjerenje je gledati sigurno i stabilno u budućnost, naglasio je Bećirović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh