BiH

Mladi čistili kampus Univerziteta “Džemal Bijedić”

Sunčanu subotu iskoristili su mladi, pa je tako na kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održano prvo Clean Up Hunt takmičenje u Bosni i Hercegovini, a organizacijski tim činili su : Edis Šuta, Haris Beglerović, Amar Obradović i Zaim Mehić.

Čišćenje kampus Univerziteta "Džemal Bijedić" / PR -Haber.ba

Učešće je uzelo 11 timova, među kojima su nezavnisni timovi, timovi koji su predstavljali organizacije, ali i srednje škole. Tako su između ostalih, učešće uzeli i timovi Crvenog križa i Vijeća mladih Grada Mostara, kao i timovi Srednje ekonomske, Srednje građevinske i Srednje medicinske srednje škole, te Druge gimnazije Mostar.

Takmičari su prikupljanjem otpada, te izvršavanjem specijanih zadataka sakupljali bodove koji su kasnije služili kako bi najbolji timovi odnijeli i odabrane nagrade.

Čišćenje kampusa Univerziteta “Džemal Bijedić” PR – Haber.ba

Treće mjesto osvojila je ekipa Crvenog križa, drugo je pripalo ekipi Druge gimnazije Mostar, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Coby“.

Mladi su imali priliku slušati predavanje koje je držao Muhamed Garib iz tima „EkoDizajn“, a za vrijeme akcije prikupili su 173 vreće otpada.

Mladi su se zahvalili Fondaciji budućnosti u BiH, Crvenom križu Grada Mostara, Vijeću mladih Grada Mostar, Fakultetu humanističkih nauka, Uniji studenata, Elvisu Šabiću i Gradu Mostar za pomoć pri realizaciji akcije.

Čišćenje kampusa Univerziteta “Džemal Bijedić” / PR – Haber.ba

Posebna zahvala ide školama, volonterima i takmičarima, te svima koji su u subotu poručili : „BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI“.

Za informacije o budućim akcijama, posjetite cleanuphunt na instagramu !


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh