BiH

Turci prihvatili poziv za saradnju: Očekuje se povećanje turističke potražnje za BiH

Turska će se uključiti u niz aktivnosti koje Vanjskotrgovinska komora BiH i projekt USAID Turizam provode za povećanje turističke potražnje za Bosnom i Hercegovinom.

Kako je rečeno na sjednici Skupštine Grupacije za turizam i ugostiteljstvo VTK BiH održanoj 21. marta, VTK BiH je dobila pozitivan odgovor od Udruge turističkih agencija u Republici Turskoj (TURSAB) na pismo koje im je uputila u prethodnom periodu.

U tom pismu VTK/STK BiH je pozvala TURSAB da postane partner s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i USAID Turizam projektom u aktivnostima koje imaju za cilj povećanje potražnje za Bosnom i Hercegovinom (BiH) iz Turske od čega bi se ostvario veliki dobitak za turističku industriju u Bosni i Hercegovini.

Turkish Airlines u BiH potvrdio je interes da podrži ovaj napor.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokrenula je prošle godine petogodišnji Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini koji je vrijedan 20 miliona američkih dolara, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh