BiH

Šefik Džaferović osudio odluku Ruske Federacije

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine naglasio je danas kako BiH poštuje i podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

Džaferović je osudio odluku Rusije da prizna nezavisnost Donjecka i Luganska.

“Osuđujem odluku Ruske Federacije da prizna dvije ukrajinske regije kao države, čime je izvršena flagrantna povreda međunarodnog prava“, poručio je član državnog predsjedništva.

Podsjećamo, i drugi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik reagovao je nakon sinoćnjeg poteza Putina izrazivši zabrinutost zbog situacije.

“Nedvosmisleno svjedočimo novim geopolitičkim realnostima koje raslojavaju ne samo političku i bezbjednonosnu strukturu, već neminovno donose zaoštravanje i dodatne pritiske u bilateralnim i multilateralnim odnosima”, rekao je Dodik. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh