BiH

Sergej Lavrov: Izgleda da su u Ukrajinu stigli plaćenici iz BiH, provjeravamo to

Rusija provjerava informacije o regrutovanju balkanskih plaćenika u Donbasu, saopštio je ministar vanjskih poslova te zemlja Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov - Vecernji.hr

Rusija je došla do informacija da su plaćenici iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Kosova poslati u Donbas”, rekao je Lavrov u intervjuu za Russia Today, prenosi Suputnik.

Njemački kancelar Olaf Scholz i svi ostali ljudi iz NATO-a kažu da je NATO odbrambeni savez. Ruski predsjednik Vladimir Putin je na konferenciji za novinare nakon pregovora podsjetio Scholza na bombardovanje Jugoslavije 1999. On je rekao da je NATO intervenisao da spriječi genocid nad kosovskim Albancima. Kao, sve su uspješno uradili, a sada ovaj region cvjeta”, podsjetio je ministar.

On je napomenuo da je region „daleko od procvata”.

Kosovo i neki drugi dijelovi Zapadnog Balkana postaju leglo zločina. Ima terorista, narko-dilera. Oni regrutuju plaćenike da učestvuju u neprijateljstvima u sukobima koje postepeno podstiču, uključujući i SAD. Postoje informacije da se plaćenici u Kosovu, Albaniji, Bosni i Hercegovini također regrutuju da bi se Rusija izbacila iz ravnoteže i poslala u Donbas, između ostalog. Ovo sada ponovo provjeravamo”, rekao je Lavrov, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh