BiH

Snijeg izazvao kolaps na cestama širom BiH, pojedine dionice zatvorene za kamione

Iz BIHAMK-a je saopćeno da je zbog snježnih padavina za vožnju obustavljen saobraćaj za teretna vozila na širem području Romanije, Ivan Sedla i Nišića dok putnička vozila saobraćaju otežano.

snijeg BiH - klix

Na ostalim putevima koji vode preko planinskih prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

“Izdvajamo puteve Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica (Blidinje). Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad”, dodaju iz BIHAMK-a.

Vozači se napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sva motorna vozila.

Također, snijeg koji pada u prevoju Makljen trenutno otežava saobraćaj na ovoj dionici magistralnog puta M16.2 Prozor – Gornji Vakuf.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. prneosi “Klix”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh