BiH

Banjalučka policija na nogama zbog posjete Orbana

Naredbu o zabrani saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti Međunarodni aerodrom Banja Luka – Laktaši – Klašnice – Glamočani, izdao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač

Policija bh. entiteta RS - Ilustracija/6yka.com

Mjere bezbjednosti zbog posjete mađarskog premijera Viktora Orbana RS bit će uvedene danas na području Banja Luke.

Naredbu o zabrani saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti Međunarodni aerodrom Banja Luka – Laktaši – Klašnice – Glamočani, izdao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Vozilima će biti zabranjeno kretanje od 11 do 12 sati i od 13 do 14 sati, odnosno u vrijeme polaska i povratka štićene ličnosti, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Na predviđenoj trasi kretanja štićene ličnosti od 10:30 do 15 sati zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila teža od 7,5 tona.

Od 10.30 do 15.00 sati zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području općine Laktaši.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Iz MUP-a RS podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je radi bezbjednosti na trasi kretanja štićene ličnosti i na području općine Laktaši u navedenim terminima zabranjena upotreba dronova. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh