BiH

U toku evakuacija mještana Otesa: Građane premještaju iz poplavljenih kuća

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač kazala je da je zbog obilnih padavina koje traju od jučer kritična situacija u nekoliko mjesta, a da je najgore u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo…

Voda opkolila starački dom "Miran san" na Otesu, stanari pobjegli na viši sprat - Klix.ba

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač kazala je da je zbog obilnih padavina koje traju od jučer kritična situacija u nekoliko mjesta, a da je najgore u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo, gdje je evakuisano i stanovništvo, piše Klix.ba.

“Rijeka Tilava se izlila na Ilidži i poplavila oko 50 objekata u naselju Donji Kotorac (Istočna Ilidža), Željeznica se izlila i poplavila više objekata na Otesu, Rakovički potok se izlio u Vlakovu i ugroženo je nekoliko objekata”, rekla je ona.

Kada je riječ o Kantonu Sarajevo, situacija je najgora na Otesu, gdje općinske i kantonalne službe civilne zaštite vatrogasnim vozilima vrše evakuaciju stanovnika naselja Barska. Građane premještaju iz poplavljenih kuća u sigurne objekte, a angažovana je i služba za smještaj ugroženog stanovništva.

Pogledajte snimak iz Otesa:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh