BiH

Šarović: Niko iz inostranstva nema prava dijeliti lekcije niti soliti nam pamet

Ako hoće, mogu i imaju umijeća da pomognu u nekim situacijama kao što je turbulentna kriza u kojoj se sada nalazimo, istakao je Šarović

Mirko Šarović - RTVBN.com

Stavljanje stranih zemalja isključivo na jednu stranu u Bosni i Hercegovini je potpuno pogrešno i ne vodi ka rješavanju problema, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je upitao zašto se predstavnici stranih zemalja u BiH nijednom nisu osvrnuli na brojne neprimjerene izjave stranaka i političara iz Federacije BiH koje su upućene nakon nametanja odluke od strane Valentina Incka.

– Oni su po nekom svom šablonu odabrali krivca i misle da su to stranke iz RS, neudubljujući se uopšte u razloge našeg nezadovoljstva i dali svoju ocjenu stanja, usto dajući ulogu visokom predstavniku koju on nema – kazao je Šarović, dodajući da je nastup Kristijana Šmita (Christian Schmidt) u BiH je pod ozbiljnom sumnjom zbog nepotvrđivanja u Vijeću sigurnosti.

Šarović smatra da je svaka pomoć u rješavanja problema u BiH dobrodošla, ali je mišljenja da niko iz inostranstva nema prava dijeliti lekcije legitimnim predstavnicima stranaka i društva.

– Njihovo nije da nam sole pamet i govore određene stvari, nego, ako hoće, mogu i imaju umijeća da pomognu u nekim situacijama kao što je turbulentna kriza u kojoj se sada nalazimo – istakao je Šarović. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh