BiH

U BiH 260 pozitivnih na koronavirus, preminula jedna osoba

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.172 uzorka, od kojih je 165 pozitivno na koronavirus

U Bosni i Hercegovini je registrovan 241 novi slučaj zaraze koronavirusom, a prijavljene su i tri osobe preminule od posljedica virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.172 uzorka, od kojih je 165 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Do sada su testirana ukupno 769.934 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 135.782 osobe.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.551.

Također, od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u bosanskohercegovačkom entitetu Rеpublika Srpska u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetkoj bolniciu Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 385 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 83 osobe.

Radi se o 47 muškaraca i 36 žena, od kojih je 29 mlađe, 43 srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Trebinja, 12 iz Bijeljine, osam iz Bileće, sedam iz Foče, šest iz Banjaluke, po tri osobe su iz Modriče, Prijedora i Čelinca, po dvije iz Doboji Čajniča i po jedna osoba je iz Bratunca, Dervente, Zvornika, Kozarske Dubice, Ribnika, Rogatice, Sokoca i Ugljevika.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Broda.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.813 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.819 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj ukupno je testirano 293.815 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 66, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 36, a u ostalim bolnicama 30. Na respiratoru su tri osobe. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 571 osoba, a nadzor je završen kod 193.904 osobe.

U Brčko distriktu je registrovano 12 osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 213 obrađenih testova. Nije preminula niti jedna zaražena osoba. Trenutno je aktivno 36 slučaja.

Od početka pandemije je registrovana 6.741 osoba koja je bila pozitivna na koronavirus, od 36.061 testirane osobe. Izliječeno je 6.367 ljudi, a ukupno je preminulo 338 osoba, podaci su Vlade Brčko distrikta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh