BiH

Klub Bošnjaka pozvao nadležne: Reagujte dok nije pala mrtva glava

Divljanje huligana okupljenih u navijačku grupu Ultras Mostar koji su u subotu u vrijeme policijskog sata napali sugrađane u naselju Donja Mahala, bilo je povod za sastanak Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara, sa kojeg je od Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona zatraženo konkretno očitovanje o problemima u Ministarstvu unutrašnjih poslova,.

klub bošnjaka / Pr - Haber.ba

– Tražimo i da se poduzmu potrebne mjere i donosu kvalitetne odluke, kako bi se prevenirali ekseci i incidenti kakav smo nažalost imali u subotu, rekao je predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću, doktor Zlatko Guzin.

Vijećnici prije svega trebaju konkretne informacije iz MUP-a, koje su također danas zatražene.

– Moramo da znamo šta spriječava policiju u njihovom radu, pa imamo prizore kakve smo imali u subotu na ulicama. Posebno problematično je to što je do nereda došlo za vrijeme policijskog sata, i to od strane 50 osoba koji su hodali gradom ugrožavajući živote drugih. Od Skupštine HNK-a tražimo da razmotri aktualnu situaciju i da donese adekvatne zaključke i odluke, dodaje Guzin.

Podsjetio je i da će se u Mostaru uskoro igrati derbi Zrinjskog i Veleža, što je uvijek utakmica visokog rizika, zatraživši da se prije same utakmice poduzmu aktivnosti koje će spriječiti bilo kakve ekcese u gradu.

– Evidentno je da se policijski sat ne poštuje, kao i da se počinioci ne sankcionišu na način na koji bi trebali i morali. Ako nekoga ne sankcionišete adekvatno i na vrijeme, logično je očekivati da isti ponovi krivično djelo. Zato poziv i ostalim institucijama da počnu raditi svoj posao. Bojim se da će neko izgubiti život ukoliko se stanje uskoro ne promijeni, rekao je Guzin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh