BiH

Ključeve stanova dobilo 18 porodica iz kolektivnog centra u Sapni

Useljavanjem u nove stambene jedinice stambeno-poslovnog objekta u općini Sapna, trajno se zatvara kolektivni centar u ovom mjestu

U opštini Sapna danas su uručeni ključevi 18 novoizgrađenih stambenih jedinica, a preseljenjem ovih 18 porodica u novi objekat trajno se zatvara kolektivni centar u ovoj opštini, javlja Anadolu Agency (AA).

Useljavanjem u nove stambene jedinice stambeno-poslovnog objekta u općini Sapna, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 18 porodica. Objekat je izgrađen u okviru realizacije projekta CEB II- ‘Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja'”, saopšteno je iz Ministarsrva raseljenih osoba i izbjeglica entiteta Federacija Bosne i Hercegovine.

Svečanosti uručenja ključeva budućim korisnicima prisustvovali su ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović.

“Dobrom saradnjom i ažurnošću općine Sapna u pribavljanju potrebnih dozvola i drugih obaveza unaprijedilo je značajno realizaciju ovog projekta u Sapni. Posebno nas čini sretnim što smo simbolično prvog dana ramazana uselili korisnike i sada smo sigurni da imaju adekvatan smještaj izgrađen po evropskim standardima”, izjavio je Edin Ramić.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica implementator je projekta “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” u cijeloj Federaciji BiH.

“Na području Federacije BiH u toku je izvođenje radova na izgradnji stambenih objekta za jedanaest podprojekata koji se realiziraju na području Grada Mostara, Grada Goražda, Grada Zenice, općinama Velika Kladuša, Čelić, Tešanj, Donji Vakuf, Jablanica, Konjic i Pale Prača s ukupno 258 stambenih jedinica. U šest općina i gradova na području Federacije BiH do sada je izgrađena 271 stambena jedinica i rekonstruisano 26 stambenih jedinica. Do kraja ove godine planiran je početak izgradnje novih i sanacija postojećih objekata za još šesnaest podprojekata”, rekao je Ramić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh