BiH

Gradonačelnik Sarajeva Skaka primio gradonačelnika Konye Altaya

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, danas je u Vijećnici upriličio prijem za delegaciju turskog grada Konye, predvođenu gradonačelnikom Ugurom İbrahimom Altayom, javlja Anadolu Agency (AA).

Gradonačelnik Sarajeva Skaka primio gradonačelnika Konye Altaya - Twitter

Gradonačelnik Grada Konye, s kojim je Sarajevo u partnerskim i prijateljskim vezama još od 2007. godine, istakao je značajan napredak i razvoj bh. prijestolnice, pogotovo za vrijeme mandata gradonačelnika Skake. To je i bio razlog što su gradske vlasti Konye sarajevskog gradonačelnika proglasile 2017. godine Počasnim građaninom ovog turskog grada“, navodi se u saopštenju iz Grada Sarajeva.

Skaka je zahvalio Gradskoj upravi Konye na dosadašnjoj podršci Sarajevu, naročito u oblasti komunalne infrastrukture, kulture te na značajnom doprinosu obilježavanja lika i djela prvog predsjednika Predsjedništva BiH rahmetli Alije Izetbegovića. Istakao je da gradovi Sarajevo i Konya imaju ogroman potencijal za intenzivniju saradnju na obostranu korist njihovih građana.

Posebno je važno da u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa, radimo na jačanju međunarodne saradnje, koja je jedna od ključnih faktora razvoja bh. prijestolnice. Uvjeren sam da ćemo se na taj način lakše i brže oduprijeti krizi kojoj svjedočimo, te inicirati i realizirati zajedničke projekte u cilju daljeg unaprjeđenja kvalitete života građana Sarajeva i Konye“, rekao je Skaka.

Delegacija Konye boravi u Sarajevu povodom otvorenja izložbe radova u kompleksu škole “Maarif” u naselju Mojmilo (Maarif Schools of Sarajevo), nastalih na edukativno-umjetničkim radionicama koje su realizirane uz podršku Grada Konye, Turske fondacije “Maarif” i Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh