BiH

Dodik dogovorio sa Vučićem: Građanima iz RS-a omogućeno liječenje u Srbiji

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o mogućnosti korišćenja bolničkih kapaciteta u Srbiji za građane RS-a te da je Srbija stavila svoje kapacitete na raspolaganje.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik - Instagram

Vučić je potvrdio da će građanima RS-a, pogotovo onima sa težim kliničkim slikama, biti omogućeno liječenje u Srbiji.

Dodik je zahvalio Srbiji i Vučiću u ime građana RS-ae za donaciju respiratora i medicinske opreme.

On je istakao da je u RS-u sve veći broj zaraženih i hospotalizovanih, da je UKC već popunio kapacitete, te da je potrebno osposobiti dodatne kapacitete, tj. opremiti ih, u čemu će pomoći ova donacija Srbije. prenosi “Radiosarajevo“.

„Činjenica je da nam trebaju i obučeni ljudi za korišćenje sve te opreme“, rekao je Dodik.

On je istakao da Srbija i u pandemiji pokazuje liderstvo.

„Srbija ne samo da je obezbijedila za svoje građane sve što je potrebno, već pomaže i regionu. Ovo je kontinuirana pomoć RS-u. Srbija je na početku krize pomogla, uvijek je bila tu da pomogne kad treba“, rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh