BiH

Večeras zasjeda vlada, a sutra zasjeda Krizni štab u Sarajevu: Da li je lockdown dao rezultat?

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo sutra ujutru će održati sjednicu na kojoj će razmatrati epidemiološku situaciju s posebnim osvrtom na djelimični lockdown koji traje od petka navečer. Danas poslijepodne u zasjedanju je Vlada KS koja razmatra iste teme.

Sarajevo - Fokus

Situacija u Kantonu Sarajevo je veoma složena i zabrinjavajuća, poručili su nadležni, s obzirom da je prosječni dnevni broj zaraženih 602, a testira se oko 1.500 uzoraka svaki dan.

Istovremeno u dvije bolničke ustanove, KCUS i Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, kapaciteti su ispunjeni skoro do posljednjeg mjesta što već danima pali dodatni alarm cijeloj situaciji. Jutros je bilo hospitalizirano 469 pacijenata.

Zabrinjava i veliki broj zaraženih medicinskih radnika što dodatno usložnjava rad. Opterećeni su i domovi zdravlja koji vrše testiranje građana pored primarne zdravstvene usluge. prenosi “Klix“.

I dok medicinski dio Kriznog štaba razmatra epidemiološku situaciju, pred Vladom KS su izazovi kako smiriti nezadovoljstvo privrednih subjekata, u najvećoj mjeri ugostitelja, kojima je ovog vikenda bio zabranjen rad. Oni traže da im se finansijski pomogne u krizi te da vlada pokrije njihove troškove za vrijeme lockdowna.

Kako saznajemo Vlada KS zasjeda i danas poslijepodne, a više informacija trebalo bi biti poznato po okončanju sjednice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh