BiH

SDA Sarajevo: Pozivamo premijera Fortu da prestane prijetiti građanima

Povodom jutrošnjeg teatralnog nastupa premijera Edina Forte, kojim prikriva jučerašnji krah cjelodnevnog nesuvislog zasjedanja njegove vlade i beskorisnih mjera koje su donešene, pozivamo premijera i Vladu KS da shvate ozbiljnost situacije i počnu raditi i donositi mjere u cilju zaštite života građana Kantona Sarajevo i ekonomije u Kantonu Sarajevo, naveli su iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo (KO SDA Sarajevo).

Edin Forto -pixsel

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Osim stalnih prijetnji građanima kućnim pritvorom i lockdownom, konstantnog prebacivanja krivice na građane i prijetnje kažnjavanjem, u što je uveo i svog ministra policije, nismo još vidjeli nijednu svrsishodnu mjeru i akciju kojom ogroman sistem kojim upravlja stavlja u službu borbe protiv pandemije i posljedica iste.

Put pacijenta i dalje ne postoji, bolesni i promrzli građani na ulicama stoje i čekaju svoj red za testiranje, ministar zdravstva ne postoji ili ga bar javnost još nije vidjela, sredstva iz budžeta se umjesto za pomoć privredi koriste za isplatu naknada tzv. nezavisnih poslanika u njegovoj većini.

Stoga, pozivamo FaceBook premijera Fortu da prestane da se slika uokolo, da prestane sa izljevima teatralnosti na press konferencijama koje ne dolikuju jednom premijeru, da prestane da prebacuje odgovornost na druge i da konačno počne da se bavi svojim poslom i upravlja ogromnim budžetom i polugama kojim raspolaže jer životi građana moraju biti iznad svakog politikanstva i lične promocije”, naveli su u saopćenju KO SDA Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh