BiH

Aleksandar Trifunović: Govor mržnje prema Baraliji i Ćavar je zastrašujući

“Govor mržnje koji se cijelo veče istresa nemilice u kofama po Irmi Baraliji i Boški Ćavar, dvije hrabre žene od kojih je jedna omogućila da se izbori u Mostaru nakon toliko godina uopšte i dese, je zastrašujuć i tačno onakav kakav samo ovdašnji živalj zna, bez milosti.”

Boška Čavar I I rma Baralija - Hercegovina.info

Napisao je ovo večeras na Facebooku Aleksandar Trifunović, ugledni banjalučki reporter i glavni urednik portala Buka.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Njih dvije naravno nikad nisu imale moć da odrede ko će vladati Mostarom, taj dogovor je davno postignut između HDZ i SDA, uz političku podršku, tačnije sluganstvo EU u BIH.

SDA je večeras sa političkim partnerima podigla svu svoju medijsku podršku u svrhu predstavljanja da su eto, njih dvije krive što je ovako ispalo. Naravno da nisu. SDA i HDZ jedni bez drugih ne mogu vladati Mostarom, niti će vladati jedni bez drugih, izbor gradonačelnika je bio samo igrokaz da se HDZ svom biračkom tijelu prikaže kao pobjednik kroz izbor gradonačelnika, a SDA dobri stari fajter za BiH, koji, gle, za glavne partnere ima HDZ i SNSD kojima je, jelte, puna usta Bosne. SDA i HDZ nastavljaju da vladaju jedinstveno Mostarom kog su podijelili, i to je jedino važno znati o ovim izborima.

Zato podrška za Irmu i Bošku, žene koje nisu lažno garantovale svojim obrazima pred TV kamerama da neće izdati svoje ideje, da bi ih izdale nakon izbora. Nisu, ostale su braneći svoju ideju da neće glasati za nacionaliste bez obzira na posljedice. Nacionalizam ovoj zemlji već 30 godina ne donosi ništa osim pustoši. Nacionalizam nikom nije donio dobro, neće ni Mostaru.

Borba protiv nacionalizma je borba za život, a izbori to sigurno nisu, jer život je mnogo važniji od politike, pogotovo ovakve. Boška i Irma su tu borbu odavno započele. i kad vidim kako ih se i ko ih napada, ko ćuti a ne bi smio, ko je glasao za nacionaliste, kakvi su naslovi u medijima o njima, kakvi pozivi na linč u komentarima što su svoje i što su žene, nema mi druge nego da budem na njihovoj strani, na strani poraženih. Jer biti na strani poraženih u BiH, u zemlji sa ovako podijeljenim i providnim kartama, jedini je častan izbor.” prenosoi Radio Sarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh