BiH

Nema dogovora o većini u Gradskom vijeću Mostara

U petak zakazana konstituirajuca sjednica kada će se birati rukovodstvo Gradskog vijeća odnosno predsjedavajući i dva zamjenika

sastanak u Mostaru - Avaz

Nakon sastanaka kojem su prisustvovali predstavnici svih političkih subjekata koji participiraju u Gradskom vijeću Mostara konkretnog zaključka nema.

Svi akteri se nadaju, kako su rekli, da će u petak, 5. februara, kada je zakazana konstituirajuca sjednica biti izabrano rukovodstvo Gradskog vijeća odnosno predsjedavajući i dva zamjenika.
No, kako je to istaknuto u ovom trenutku nema konkretnog dogovora o formiranju većine u Gradskom vijeću koja bi trebala potvrditi i gradonačelnika Mostara.

Bh. Blok je tražio određene izmjene Statuta, za koje su ostali učesnici sastanka naveli da su teško provodive.
Konkretno, prema riječima Armana Zalihića, predsjednika GO SDP, njihov prijedlog će biti formiranje još jednog kluba, kluba ostalih u Gradskom vijeću.

Podsjetimo, s obzirom na to da je Statut Mostara nametnut odlukom visokog predstavnika u BiH, neophodno je najprije usvojiti taj akt, a tek potom su moguće njegove izmjene i dopune.
Kako stvari stoje za sada nijedan kandidat za gradonačelnika Mostara nema podršku većine u Gradskom vijeću.

Ispred Koalicije za Mostar to je dr. Zlatko Guzin, kandidat HDZ-a je dr. Mario Kordić, dok će Bh. Blok odluku o svome kandidatu kojeg će podržati i Prva mostarska partija donijeti sutra, prenosi “Radiosarajevo“.

Irma Baralija je kazala da je ona kandidat ispred Naše stranke, a sutra će biti poznato da li će njenu kandidaturu podržati Bh. Blok u cjelosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh