BiH

Od sutra maske obavezne u Sarajevu: Na koga se zabrana ne odnosi

Prema novoj naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo od četvrtka će u kantonu biti obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Maska - Ilustracija / INZ

Prema novoj naredbi nošenje zaštitnih maski biće obavezno u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom, izuzev za sportiste na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozače bicikla, električnog romobila i motocikla, kao i druga izuzeća u skladu s preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Kantona Sarajevo.

Provođenje nove naredbe nadgledaće pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nezvanično, sve one koji ne poštuju novu naredbu o nošenju maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom mogli bi se suočiti sa novčanom kaznom do 500 KM., prenosi “N1“.

Nova naredba stupiće na snagu 15. oktobra i bit će na snazi do 31. oktobra. U međuvremenu Krizni štab Ministarstva zdravstva KS će analizirati epidemiološku situaciju, te na osnovu toga donositi eventualne nove mjere.

Iz Kantona Sarajevo su najavili da će u četvrtak dr. Alma Kadić, članica Kriznog štaba i pomoćnica ministra zdravstva KS i Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformisane policije detaljno informisati javnost o sadržajima dvije naredbe, koje je Krizni štab MZ KS donio danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh