BiH

Sarajevska policija pretresa migrantski centar u Blažuju

U ranim jutarnjim satima, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo otpočeli su akciju pretresa migrantskog centra u Blažuju.

Akcija Sarajevo - Radiosarajevo.ba

Kako je potvrdio glasnogovornik sarajevskog MUP-a Mirza Hadžiabdić, prestres se obavlja s ciljem pronalaska predmeta i osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Ujedno, policija pruža asistenciju Službi za poslove sa strancima u provedbi mjera i radnji iz njihove nadležnosti, rečeno je iz MUP-a.

Više informacija bit će poznato nakon što aktivnosti budu završene.

Podsjetimo, migranti su u posljednjih nekoliko mjeseci česti akteri incidenata koji završavaju sa ozbiljim povredama, pa čak i smrću. Žrtve su uglavnom drugi migranti, ali nerijetko mete napada su državljani BiH koje pojedini migranti pokušavaju opljačkati.

Problem migrantske krize prelazi granice kantona i nerješiv je zadatak entitetskih i državnih vlasti. Neslaganje o načinu rješavanja najizraženije je u odnosu entiteta RS prema kantonima u FBiH, posebno Unsko-sanskom koji nosi najveću težinu krize


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh