BiH

Krizni štab HNK: Epidemiološka situacija pod kontrolom, ali sve ozbiljnija

Epidemiološka situacija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu je pod kontrolom, ali ipak sve ozbiljnija, ocijenjeno je tokom sastanka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a.

Kao razlog istaknuto je nepoštivanje propisanih mjera, saopšteno je iz Vlade HNK-a. Direktor Zavoda za javno zdravstvo Nermin Avdić prezentirao je podatke o broju pozitivnih na covid-19 u posljednjih mjesec dana i njihovu strukturu prema području iz kojeg dolaze te godinama starosti.

Iz Kriznog štaba ponovo su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite, prije svega držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru, kao i na otvorenom ako nije moguće održati distancu od dva metra, zatim podsjećaju na potrebu čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja higijene i higijene prostora.

Krizni štab je zatražio od svih nadležnih institucija pojačani nadzor i kažnjavanje onih koji krše donesene mjere preveniranja obolijevanje i zaštite građana. Ocijenjeno je kako će se, ako se trend povećanja broja oboljelih nastavi, predložiti donošenje novih, strožih mjera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh