BiH

U BiH preminulo šest osoba, 318 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1.013 uzorak, od kojih je 232 pozitivno na SARS-CoV-2.

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama osim Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

Do sada su testirana ukupno 109.356 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 10.707 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 7.160 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.262 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su tri smrtna ishoda. Preminula su dva muškaraca iz Cazina i Zavidovića te žena iz Sarajeva.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 285, od čega je 181 osoba muškog (63,5 posto) i 104 osobe ženskog spola (36,5 posto).

U posljednja 24 sata kod još 86 osoba u RS-u utvrđeno prisustvo koronavirusa.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 577 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba.

Radi se o 47 muških i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 52 srednje i 20 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osoba su iz Banja Luke, po 14 iz Doboja i Rogatice, devet iz Bijeljine, po četiri iz Dervente, Zvornika, Modriče i Teslića, po tri iz Višegrada i Gradiške, po dvije iz Bratunca, Pala i Prnjavora i po jedna iz Gacka, Kotor Varoša, Krupe na Uni, Laktaša, Srpca, Foče, Čelinca i Foče.

U zadnja 24 sata također su prijavljena i tri smrtna slučaja u manjem bh. entitetu.

Još se čekaju podaci iz Distrikta Brčko, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh