BiH

Još 86 osoba u RS-u zaraženo koronavirusom, preminuo muškarac iz Istočnog Sarajeva

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u entitetu Republika Srpska u posljednja 24 sata testirana su 464 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba.

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

Radi se o 46 muškaraca i 40 žena, od kojih je 18 mlađe, 62 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banje Luke, osam iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Kotor-Varoši i Laktaša, po dvije iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Skender-Vakufa, Prijedora, Petrova i Prnjavora.

– U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva – saopćeno je danas.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.340 slučajeva koronavirusa, a preminule su ukupno 142 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 249, a pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.724 osoba, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh