BiH

Hoti: “Molimo se za žrtve genocida u Srebrenici”

“Molimo za 8.372 bošnjačkih civila, koje je nemilosrdno pogubila Vojska Republike Srpske Ratka Mladića”..

Avdullah Hoti - Albania News

Premijer Kosova Avdullah Hoti uputio je poruku povodom 25. godišnjice srpskog genocida u Srebrenici u kojoj je naveo da se “molimo za 8.372 bošnjačkih civila, koje je nemilosrdno pogubila Vojska Republike Srpske Ratka Mladića”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kosovski premijer je naveo da je “barbarstvo koje se desilo 11. jula 1995. u Srebrenici, upozorilo da bi se takve tragedije apokaliptičkih razmera mogle dogoditi i kasnije i na žalost dogodile su se i stanovnicima Kosova, koji su takođe pretrpeli velike tragedije i tragedije istog agresora koji je na pragu 21. vijeka, da bi dominirao nad regionom težio je da uništi druge etničke grupe”.

Hoti je istakao da je iako sa zakašnjenjem, nakon što se dogodilo mnogo krvoprolića, a stotine i hiljada života izgubljeno “demokratski svijet intervenisao kako bi spasio potlačene narode i zaustavio Miloševićevu mašineriju jednom zauvijek”.

Narod Kosova, koji je i sam doživio srpski genocid tokom 1998 -99, saosjeća sa narodom Bosne i Hercegovine! Bog blagoslovio žrtve Srebrenice! Bog blagoslovi ljude koji vole slobodu svuda u svijetu!”, poručio je Hoti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh