BiH

Vlast ovog bh. grada dodjeljuje 520 KM zaraženim koronavirusom

Podsjetimo, u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata je testirano 533 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus je pоtvrđеn kоd 121 оsоbе.

Ljubinje - Frontal.ba

Štab za vanredne situacije Općine Ljubinje donio je odluku da se porodičnim domaćinstvima sa jednim ili više zaraženih članova virusom korona iz ovoga grada dodijeli novčana pomoć u iznosu od 520 maraka.

Isplatu će vršiti Odsjek za budžet i finansije Opštine Ljubinje iz sredstava Fonda solidarnosti i donatorskih sredstava, a s obzirom da će prioritet imati domaćinstva čiji članovi nemaju stalno zaposlenje, spiskove će sačiniti lokalni Centar za socijalni rad, po evidencijama Doma zdravlja i Specijalističke ambulante ‘Dr Savo’.

Podsjetimo, u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata je testirano 533 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus je pоtvrđеn kоd 121 оsоbе, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh