BiH

U Bileći 18 novih slučajeva koronavirusa

Iz Štaba za vanredne situacije općine Bileća saopćeno je da je od pristiglih obrađenih rezultata kod 18 osoba potvrđeno je prisustvo koronavirusa.

Bileća - Nezavisne.com

Na području općine Bileća kod ukupno 32 osobe utvrđeno je prisustvo koronavirusa.

Postupaće se u skladu sa preporukama Epidemiološke službe. Lica sa simptomima biće upućena na liječenje u Trebinje. Lica koja nemaju simptome, a imaju uslove bit će u kućnoj izolaciji, a oni koji nemaju uslove za kućnu izolaciju bit će smješteni u Đački dom u Trebinju. Pod četrnaestodnevnim nadzorom će biti i lica čiji su testovi negativni, kao i lica koja su bila kontakt zaraženih – saopćeno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Bileća.

Iz Štaba za vanredne situacije preporučuju građanima Bileće da održavaju socijalnu distancu te da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru i apeluju na ugostiteljske objekte da strogo poštuju propisane mjere, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh