BiH

Troje Hercegovaca s koronavorisom hospitalizirano u Mostaru, starija žena na terapiji kisikom

Nakon što je protekle sedmice u Izolacijski blok Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar smještena starija ženska osoba iz Stoca s potvrđenom koronavirusnom infekcijom, koja je trenutno na potpornoj terapiji kisikom, tokom jučerašnjeg dana hospitalizirana su još dva pacijenta koji žive u Mostaru.

SKB Mostar - Twitter

Ove informacije saopćene su iz Kriznog štaba HNK, a oni navode kako je prvi pacijent muškarac star 31 godinu kod kojeg je koronavirusn potvrđen tokom vikenda, a druga je ženska osoba stara 24 godine iz njegove porodice s visokom sumnjom na postojanje infekcije.

“Budući da je kod oboje došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacijski blok gdje se provodi daljnja dijagnostička obrada”, navode iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite za poduzimanje mjera zaštite građanstva od koronavirusa iznova su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh