BiH

Inspekcija tri objekta u Sarajevu zbog kršenja mjera zabrane kaznila s 9.000 maraka

Utvrđeno je nepoštivanje distance i nenošenje maski što je biti sankcionisano u skladu sa Zakonom o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti.

Mjesto gdje se dogodila pucnjava - Avaz.ba

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS, uz podršku i asistenciju pripadnika MUP Kantona Sarajevo zbog pogoršane epidemiološke situacije u u KS obavila je inspekcijske aktivnosti u četiri objekta i izrekla prekršajne kazne u iznosu od 9.000 maraka, saznaje “Avaz

Ovu informaciju potvrdio nam je i Fahir Halilović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

On nam je pojasnio da su sinoć izvršena četiri inspekcijska nadzora u caffe baru i noćnom klubu “Barloti,” restoranu i noćnom klubu “Bistra voda”, objektu Infiniti UNDERGROUND i cafe baru “Jazbina”.

– U “Barlotiju”, “Bistroj vod”i i “Jazbini” utvrđeno je nepoštivanje distance i nenošenje maski što je biti sankcionisano u skladu sa Zakonom o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti. Objekti se nisu mogli zatvoriti jer nova naredba Federalnog ministarstva zdravstva od 12. juna nije produziža zabranu rada noćnih klubova – rekao nam je Halilović.

On nam je rekao da su izdati prekršajni nalozi u iznosu od 9.000,00 KM po 3.000 svakom klubu .

Ove aktvnost se rade kako bi se vidjelo ko poštuju preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH koje se odnose na nošenje maski, držanje distance i poštivanja preporuka o dozvoljenom broju ljudi u zatvorenom prostoru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh