BiH

Nastavnica Treće gimnazije u Sarajevu zaražena koronavirusom, nije bila u kontaktu s učenicima

Uposlenica Treće gimnazije u Sarajevu zaražena je koronavirusom, potvrdio je ovu informaciju ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić. Ministar je kazao da nema mjesta panici, te da nastavnica nije bila u kontaktu s učenicima

Sarajevo - Faktor.ba

Direktorica Treće gimnazije obavijestila je ministra da je jedna nastavnica pozitivna na koronavirus.

“Uposlenica je upućena u samoizolaciju kao i sve ostale kolege koje su sa njom bile u kontaktu. Ona je dobila instrukcije kako treba da se ponaša za vrijeme samoizolacije. Ostali uposlenici prate upute domova zdravlja koji su im rekli da moraju biti samoizolovani najmanje pet dana nakon čega će i oni biti testirani”, kazao je ministar Krivić.

Istakao je kako nije Treća gimnazija zaražena koronavirusom, već samo jedan uposlenik te da nema mjesta panici.

“Nastavnica nije imala nikakve simptome, niti je testirana iz razloga da je osjetila simptome. Ona je iz nekih drugih razloga bila testirana. Ja sam u konstantnoj komunikaciji s direktoricom škole i mogu vam potvrditi da što se tiče rada škole i svih procesa koji se dešavaju u nastavi su okončani. Nema mjesta panici sve upute koje smo dobili od Kriznog štaba, uposlenici prate”, rekao je Krivić.

Važno je naglasiti da nastavnica nije bila u kontaktu s učenicima, te da su nastavnici sve vrijeme boravka u školi morali nositi maske i koristiti sredstva za dezinfekciju. Prema nezvaničnim informacijama, iz predostrožnosti odgođeno je i matursko veče, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh