BiH

Milan Tegeltija: SDA nije ovlaštena da pokreće inicijativu za mojom smjenom

Milan Tegeltija, predsjedavajući VSTV-a povodom zahtjeva iz SDA za njegovom smjenom rekao je da nijedna stranka nije ovlaštena pokretati bilo kakve inicijative za smjenu predsjednika te institucije ili bilo kog drugog nosioca pravosudne funkcije u BiH.

“Nijedna politička partija uključujući SDA, nije ovlaštena pokretati bilo kakve inicijative za smjenu predsjednika VSTS ili bilo kojeg drugog nosioca pravosudne funkcije”, poručio je Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačklog vijeća, prenosi “N1“.

“Prema tome, kako sam to rekao i kada je bila u pitanju glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, to nisu zahtjevi o kojima se uopšte ozbiljno može i razgovarati, a kamoli po njima postupati”, poručio je Tegeltija.

Milan Tegeltija tvrdi da pokušajima medijskog oživljavanja nekih “propalih pokušaja podmetanja njemu kao predsjedniku VSTV-a očito se želi skrenuti pažnja i pridobiti podrška javnosti u delegitimizaciji i stavljanju pod kontrolu pravosudnog sistema BiH.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh