BiH

U KS hospitalizirano 11 osoba zaraženih koronavirusom, među njima i 8-godišnje dijete

Istakla je da je trenutna epidemiološka situacija u KS zadovoljavajuća.

prof. dr Aida Pilav - Faktor.ba

Predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kanton Sarajevo prof. dr. Aida Pilav saopćila je na današnjoj press konferenciji da je u posljednja 24 sata na koronavirus testirano 88 osoba, od čega su tri pozitivne.

To nisu novi slučajevi, radi se o retestiranjima. U izolatoriju na Podhrastovima hospitalizirano je osam pacijenata, a u Općoj bolnici tri, među kojima je i osmogodišnje dijete. Ukupno je hospitalizirano 11 naših sugrađana i svi su sa blažim kliničkim slikama – pojasnila je Pilav.

Istakla je da je trenutna epidemiološka situacija u KS zadovoljavajuća.

Izdatih rješenja o samoizolciji u KS je 372. Prema izvještaju MUP-a KS u protekla 24 sata zabilježena su tri kršenja ovih mjera.

Od 30. januara do 27. aprila obavljeno je 3.947 testiranja. U Kantonu Sarajevo je pozitvno 136 osoba, od čega je 26 retestirano, 41 izliječen, broj aktivnih slučajeva je 52, a šest građana je preminulo, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh