BiH

Policajci spasili patku i njenih devet pačića

Dvojicu pačića pregazili su automobili te su policajci pačiju porodicu ispratili do njihovog krajnjeg odredišta

Patka i pačići - Avaz

Sarajevski policajci spasili su večeras pačiju porodicu koja je krenula opasnim putem od Kampusa prema Vilsonovom šetalištu.

Mama patka krenula je s pačićima preko ulice Zmaja od Bosne i tom prilikom, nažalost, automobili su pregazili dvojicu mališana.

U spašavanje patke i pačića krenuli su policajci. Dvojica njih više nisu dozvolila da mami patki i njenim pačičima nešto desi.

Uz lično obezbjeđenje,patka i preostalih devet pačića sigurno su stigli do Vilsonovog šetališta gdje su se spustili u rijeku Miljacku.

Ovaj hvale vrijedan postupak sarajevskih policajaca zabilježili su građani.

Divlje patke su inače nastanjene duž rijeke Miljacke gdje i provode veći dio dana, a situacije kao što je večerašnja i spašavanje male porodice poseban su doživljaj za građane, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh