BiH

Poruka za SAD iz Sarajeva: “Bili ste uz nas kada je bilo najteže, mi večeras stojimo uz vas”

“Bili ste uz nas kada je bilo najteže i ostali naši najveći prijatelji, a mi večeras stojimo uz vas, uz američki narod i vladu u zajedničkoj borbi protiv pandemije korona virusa”, poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Sarajevska Vijećnica u bojama zastave SAD - Fena.ba

Sjedinjene Američke Države postale su najveće svjetsko žarište širenja opasnog virusa sa više od pola miliona oboljelih, dok je više od 22.000 ljudi u SAD umrlo od posljedica virusa. Najteže je pogođen grad New York, a svakodnevno raste broj zaraženih. Vlada SAD ulaže ogromne napore u borbi protiv širenja virusa.

Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena u bojama američke zastave sa porukom solidarnosti i podrške u ovim izazovnim vremenima.

“Narod i vlasti Sjedinjenih Američkih Država dokazani su saveznik i prijatelj naroda i države Bosne i Hercegovine te Grada Sarajeva. Ovo je simboličan čin kojim šaljemo važnu poruku u danima kada je cijeli svijet suočen s opasnošću bez presedana. Uvjeren sam da će narod SAD pronaći snagu i kapacitete da pobijedi ovu pošast. Naša je odgovornost i obaveza da prijateljima pružimo ruku podrške i solidarnosti”, naveo je gradonačelnik Sarajeva, prenosi “Fena”.

http://www.slobodna-bosna.ba/img/vijesti/2020/04/sad_1.jpg

Kako je istakao Sjedinjene Američke Države su jedna od prvih država koja je Bosni i Hercegovini poslala pomoć u medicinskoj i zaštitnoj opremi na početku širenja epidemije u BiH.

Tokom decenijama dugog prijateljstva i savezništva dviju država, SAD su dale nemjerljiv doprinos u izgradnji i obnovi Bosne i Hercegovine i Sarajeva, kao glavnog grada BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh