BiH

Povećanje cijena artikala evidentirano kod 21 subjekta nadzora u TK i KS

Vezano za kontrolu formiranja i kretanja cijena u FBiH, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je 4. aprila na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona izvršio sedam inspekcijskih nadzora i šest kontrolnih nadzora, te podnio 11 prekršajnih naloga u iznosu od 18.000 KM.

Sarajevo - Radiosarajevo.ba

Kod dva subjekta je utvrđeno povećanje cijena s liste proizvoda na koje se primjenjuje mjera neposredne kontrole cijena koja je sastavni dio odluke Vlade FBiH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena (voće i povrće).

U periodu od 15. marta do 4. aprila na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona (od 23. marta ), izvršeno je 140 inspekcijskih nadzora, te 149 kontrolnih nadzora u apotekama i drugim prodajnim objektima. Podnesena su ukupno 132 prekršajna naloga u iznosu od 219.350 KM. Kod 149 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene.

“Povećanje cijena artikala s liste proizvoda na koje se primjenjuje mjera neposredne kontrole cijena koja je sastavni dio odluke Vlade FBiH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena, brašno, ulje, riža, kvasac, povrće, voće, zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju…, je do sada evidentirano kod ukupno 21 subjekta nadzora“, kazao je Ajdinović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh