BiH

Potvrđeno pet novih slučajeva zaraze korona virusom u BiH

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH potvrđeno je pet novih slučajeva korona virusa u Bosni i Hercegovini. Svi su registrovani na području Konjica. Ukupan broj oboljelih u BiH sada je 69.

Bolnica u Konjicu - Nezavisne.com

Podsjećamo, do sada su bila potvrđena četiri slučaja u ovom gradu.

Direktor fabrike namjenske industrije “Igman”, konjički paroh, pjevač Berin Buturović, a da je stigla i potvrda za jednu osobu iz Goražda koja je prisustvovala manifestaciji povodom 70. godišnjice rada ove fabrike.

“Na manifestaciji je bilo više od 200 zvanica, a zarazio ih je gost iz Srbije koji je po povratku u svoju zemlju saznao da je pozitivan na korona virus i obavijestio naše nadležne”, kazala je ranije reporterka “N1“, Tina Jelin-Dizdar.

Dr. Jurica Arapović saopštio je ranije kako očekuju nove potvrde zaraženih u Mostaru, te da je više od 400 ljudi u izolaciji koji su bili u kontaktu s prvozaraženim i njegovom porodicom.

U izolatoriju se nalaze prvozaraženi, njegova supruga i porodilja i svi su stabilno.

Rečeno je i to kako će, ukoliko bude bilo potrebe, mostarski hotel Ero postati novi izolatorij, ali se svi nadaju da do toga neće doći.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh