BiH

“Mesihović novcem namijenjenim za zaštitu zdravlja građana kupuje službeni auto”

Klub zastupnika Naše stranke reagovao je na amandman novog ministra zdravstva Rusmira Mesihovića koji je “tražio da se iznos za prevenciju i zaštitu zdravlja umanji za 100.000 KM, kako bi se dio prebacio za nabavku službenog automobila”.

Rusmir Mesihović - Arhiva

Iz Naše stranke su napomenuli kako se danas usvaja budžet Kantona Sarajevo.

“Posebnu pažnju privukao je amandman novog ministra zdravstva Rusmira Mesihovića iz Demokratske fronte. Ministar Mesihović je tražio da se iznos za prevenciju i zaštitu zdravlja umanji za 100.000 KM. On predlaže da se od tih sredstava 45.000 KM prebaci za nabavku službenog vozila. Od ministra zdravstva u situaciji kad je zdravlje građana u krizi i zdravstvena zaštita u svim segmentima na jako niskom nivou u najmanju ruku očekujemo da bude toliko savjestan da nas ne ponižava kupovinom novog službenog vozila na račun mjera prevencije i zaštite zdravlja građana”, poručeno je iz Naše stranke, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh