BiH

Džaferović: “Dan RS je neustavan, to je krivično djelo”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je boravio u posjeti Bratuncu i Srebrenici.

Šefik Džaferović u Srebrenici - Hayat.ba

U toku posjete ovih podrinjskih općina Džaferović je položio cvijeće i proučio Fatihu žrtvama genocida u mezarju Veljaci u Bratuncu i Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

“Došao sam u Veljace i Potočare da odam počast svim žrtvama zločina genocida, koji je počeo 9. januara 1992. godine, kada manji bh. entitet taj datum veliča kao dan Republike Srpske. Taj datum je neustavan i krivično je djelo i time bi se trebale pozabaviti nadležne institucije u BiH”, naglasio je Džaferović, piše “Hayat“.

Nakon posjete dva memorijala Džaferović se u Bošnjačko-kulturnom centru priključio tribini pod nazivom „Budućnost Srebrenice“, na kojoj se govori o što većem stepenu jedinstva probosanskih političkih partija u ovoj općini, kako bi općina dobila načelnika koji će poštovati genocid i sve odluke međunarodnih i domaćih sudova, kako bi se stvorio bolji ambijent za život povratnika i ostalih građana koji žive u Srebrenici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh