BiH

Predsjednik biračkog odbora u Mostaru zaspao, građani bijesni stajali u redu

U BiH su otvorena biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj. Jedno biračko mjesto otvoreno je nešto kasnije od ostalih, javljaju mediji u BiH.

No image - Haber.ba

Kašnjenje predsjednika jednog biračkog odbora naljutilo je birače koji su čekali u redu ispred zatvorenih vrata. Radi se o biračkom mjestu broj 12 u Osnovnoj školi “Petra Bakule” u Mostaru.

Ispred biračkog mjesta formirao se red jer je predsjednik biračkog odbora to mjesto, umjesto u 7:00, otvorio u 7:20, piše Klix. “Ljudi iz Livna i Tomslavgrada stigli, a on iz Mostara kasni”, kazao je jedan od birača. “Živa sramota ovdje… Prespavao čovjek. Treba mu sto eura dati što je prespavao. Otišli ljudi, ne vjeruju vam. Postoje lažovi ovdje”, bio je jedan od komentara.

Odgovorni na biračkom mjestu 12 su novinarima i snimateljima zabranili snimanje unutar biračkog mjesta. Kamerman Nove TV i reporter portala Klix.ba izbačeni su s tog biračkog mjesta, piše “Dnevnik.hr“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh